diumenge, 24 de febrer del 2013

La cervesa artesana conquereix un indret més de Catalunya


Algunes de les cerveses disponibles a Arenys de Mar // Sandra Vicente
Sandra Vicente Barreira
Arenys de Mar
Aquest divendres i dissabte, Arenys de Mar ha estat regat amb 10 de les millors cerveses artesanes de Catalunya. I no només cervesa; el clima ha condicionat molt l'assistència a l'esdeveniment.
La pluja de divendres, així com el fred i l'amenaça de neu del dissabte van fer que molts es quedessin a casa; i es que, tot i que acabés sortint el sol, com deien des d'As Cervesa, "ve més de gust una xocolata que una cervesa".
Tot i això, l'opinió dels productors és molt possitiva; han vist la Fira com una oportunitat de promoció de cara a una ciutat novella en cervesa artesana. I és que Arenys, que està entrant en una rutina de fira per setmana, encara no n'havia acollit cap sobre aquesta branca de l'artesania. Aquesta inexperiència es va notar sobretot en el tema dels preus: per consumir calia comprar un got que els productors omplenaven al preu que consideraven oportú, però el cost d'aquest got anava baixant a mesura que passaven les hores (arribar a baixar fins els 2 euros) degut a la poca predisposició dels assistents a consumir.
A banda d'això, cal destacar que la Fira es va organitzar al Centre Cultural Calisay, que en alguns moments es va arribar a quedar petit, però això no deixa de ser una bona senyal de cara a una segona edició.
Interior de la Fira (divendres) // Sandra Vicente
Com és freqüent en aquest tipus de fets, la presència d'embutits, formatges i altres menjars de fabricació artesana va ser destacable, sobretot a l'hora de dinar. Lligat a la iniciativa cada cop més acusada del maridatge, molts dels productors van oferir de manera gratuïta als consumidors els tasts que ells consideraven més adequats per les seves cerveses.
Dos dies plenament dedicats a la cata cervesa, potser fins i tot massa; des del punt de vista d'alguns assistents hi havia mancances d'altres tipus d'activitats. Molts dels que no van poder assistir divendres van trobar a faltar que les conferències sobre Homebrewer i les presentacions no es fessin dissabte. Aquesta opinió és compartida per alguns dels productors, que creuen que iniciar la Fira en dia laborable va provocar que divendres fos un dia més aviat fluix pel que fa a assistència. 
Tot i això, les valoracions finals han estat més que positives, reduint les entrebancades organitzatives a meres anècdotes solucionables de cara a l'any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada