dissabte, 23 de febrer del 2013

10 cerveses diferents amb novetats, diversitat i qualitat a la Fira de la Cervesa Artesana d'Arenys de Mar

Interior del recinte de la Fira de la Cervesa d'Arenys de Mar// Sandra Vicente


Gabriel Ubieto
Arenys de Mar

Déu marques de cervesa omplen la fira de la cervesa artesana d'Arenys de Mar amb més de 30 varietats diferents. La Puntaire d'Arenys, de Martí Bargalló, va protagonitzar el tast inaugural de la Fira de Cervesa Artesana d'Arenys de Mar. Seguida per la degustasció de la edBirra, del mestre artesà Pablo Vijande que va realitzar una xerrada sobre cervesa artesana i la seva elaboració.

La Puntaire d'Arenys, cervesa Ale d'aroma agradable, color groguenc fort turbi, i graduació de 5,9º, va introduir una tarda de cares noves en el sector. El productor posa en marxa una nova factoria, on la tirada inicial de cara a la fira son 250 litres, i el pròxim dilluns inaugura una botiga especialitzada en cervesa artesana.

Fira de novetats, amb la presentació en societat de la "Maduxiet" de Birralta, feta amb maduixots d'hivern de Sant Cebrià de Vallalta, i la "Flor de llúpol" de la Vella Caravana, seguint la actualment estesa tendència cap al llúpol.

Fotografia de les ampolles de Cervesa La Pirata // Sandra Vicente
La Pirata que va començar aquest octubre, però amb set anys d'experiència casolana. Presenten la "Via Crucis", una american IPA suau, amb un amargor sec i persistent. L'altre s'anomena "Súria" i és una pale ale fresca, lleugera però amb molt caràcter i aroma. Punxada tenien la Imperio Stout de barril, una cervesa forta, de 12º i tocs a bombó de licor que es va acabar en les primeres hores.

La Marina de Blanes, que va estar realitzant en les últimes setmanes col·laboracions amb cerveses italianes, va oferir les seves Ales ja clàssiques, la "Summer" i la "Pale", a més de la "Stout", amb un toc torrefacte i de sabor especial i progressiu, i la molt ben acollida "Devils", amb molt llúpol i una amargor equilibrada de 150 ibus.  

Altres marques van apostar per una única varietat, com la Glops que va oferir la seva lager "Munich", cervesa rossa de baixa fermentació, gustos i aromes del malt Munich i dels llúpols Saaz. As Cerveza també es va limitar a la "AS de Cors", una rossa de blat, refrescant, amb aromes i sabors equilibrat.

Gran diversitat d'orígens; van venir de Barcelona els ja veterans Birra 08 amb la seva diversitat d'Ales. De Granollers la cervesa Hort del Barret, amb una Ale belga molt rodona bona i la "Tam" (que vol dir barret escocès), scottish contundent, però suau, de malta fumada. Des d'Olesa de Monserrat va portar la Dèria les seves clàssiques "Tèrbola", "Puigventós Pale Ale" i la "Maria Lluisa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada