diumenge, 27 de gener del 2013

Jordi Expósito: "Fabricar la pròpia cervesa a casa és cada cop més freqüent"

El perfil del bevedor que es converteix en elaborador ha crescut considerablement en els últims anys

Sandra Vicente
Barcelona

Kit professional per elaborar cervesa casolana // CC
La producció de la cervesa artesanal a Catalunya no ha deixat de créixer des que al 2005 l'empresa Llúpols i Llevats S.L. fou la primera microcerveseria de casa nostra. En els últims 4 anys hi ha hagut una notable crescuda que s'ha notat tant en l'augment de marques, microcerveseries i fires, com en el nombre creixent d'aficionats que decideixen fabricar la seva pròpia cervesa a casa.

Però aquesta popularitat i augment de marques, no significa que sigui fàcil arribar a produir; "portem 4 mesos lidiant amb els requisits i impediments de l'Ajuntament i, si res no falla, encara ens en queden 4 més per poder obrir la microcerveseria" expliquen des d'AS cervesers. Però tots aquests handicaps no afecten a aquells que decideixen que, com a aficionats, volen preparar la seva pròpia beguda.
"Optar per la cervesa casolana és més que comprensible; un cop t'hi acostumes, perds el gust per la industrial" opina Jordi Binefa, aficionat i distribuïdor de cervesa artesana. Cada cop resulta més freqüent el perfil de bevedor que es converteix en elaborador i bona prova d'això són tots els cursos, concursos, webs i botigues que compten amb aquest nou tipus de cerveser.
És el cas, per exemple, de la BeerStore de Barcelona que, a més d'una selecció de cerveses artesanes, també ven kits d'elaboració, ja que "fabricar la pròpia cervesa a casa és cada cop més freqüent", afirma Jordi Expósito, propietari de l'anomenada botiga. "El perfil del comprador és molt ampli", per això, els kits van des del més simple - 25 litres per 80€- fins els més complets -50 litres per 270€-. El procés triga entre 15 i 20 dies, però "tot i que sigui llarg i car al principi, a la llarga val molt la pena", afirma Expósito.
Encara que aquest tipus de fabricació sigui a nivell d'aficionat, tampoc falten els concursos que enfronten les diferents creacions, com el primer certamen del Homebrewer, patrocinat pel bloc El Jardín del Lúpulo, que espera tenir una molt bona acollida i que tanca la inscripció el proper 15 de febrer.  

2 comentaris:

  1. Birrart va ser la primera micro de la província de Girona. A Catalunya la primera va ser Llill (Glops). I abans ja existia el brewpub de "La Cervesera Artesana"

    ResponElimina
  2. Gràcies Jorge,

    vam estar investigant en aquest aspecte i, amb les fonts que teníem disponibles, vam entendre que era així.
    De totes maneres, us agraïm que ens corregiu; és la millor manera de conéixer el món.
    De seguida ho canviem i qualsevol altra cosa que ens volgueu comentar, estarem encantats de saber-ho.

    ResponElimina