diumenge, 20 de gener del 2013

La fira de la cervesa artesana de Sant Antoni tanca la seva primera edició amb més de 2000 visitants

Les festes majors del barri barceloní han introduït novetats al programa d’aquest 2013, entre les que destaca la concentració de productors d’aquesta beguda. 


Sandra Vicente i Gabriel Ubieto
Barcelona


La paradeta de 'Cervesa Reptilian', a la Fira de Sant Antoni // BTV

La primera Fira de la Cervesa Artesana acollida per les Festes de Sant Antoni va tancar el passat dissabte dia 12 de gener amb més de 2.000 visitants. Organitzada per la Penya Barcelonista del barri, va ser qualificada com “un èxit inesperat”, tant per assistents com pels propis organitzadors. Les festes populars van reunir 10 productors artesanals al bell mig del carrer Mistral on, des de les onze del matí fins a les vuit del vespre, els artesans catalans van oferir al públic una gran varietat de cerveses d’arreu de Catalunya. 

La Fira va comptar amb la presència dels productors Birra08, L’Espiga, Agullons, Zulogaarden, Holzbräu, Homo Sibaris, Almogaver, Glops, Reptilian, entre d'altres. “I cada cop som més”, assegura Jordi Paulador (Birra08), ja que “els urbanites som consumidors nats de cervesa”. “El motiu d’aquest èxit és que cada vegada estem més de moda”, opina Arnau Rovira (L’Espiga) davant la creixent afició que evidencien iniciatives populars com aquesta primera fira de Sant Antoni

Els visitants tenien l’oportunitat d'adquirir per 1,5€ el got oficial de la Fira (que es va exhaurir a les poques hores) i tastar més de 20 tipus de cerveses artesanes per 2€ la consumició. “Amb aquest èxit l’any que ve tornarem” asseveren des de la Penya. “És una pena que l’ajuntament ens imposi unes condicions tan estrictes: urinaris portàtils, soroll, horaris...sinó en faríem dos o tres més a l’any sens dubte”.

Les diferents varietats de barrica o ampolla es podíen acompanyar amb les propostes de les paradetes de menjar ‘artesà-bio’, a l’estil del moviment Slowfood. Ja en acabar la tarda, el productor Steve Huxley va presentar el seu llibre La cervesa, poesia líquida; tot plegat, mentre un taller d’activitats infantils entretenia els més petits. 



Més informació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada